Ontwikkeling lespakketten Waterstof Tiny House

De tour van het Waterstof Tiny House is afgelopen en het tiny house is per december van de loader af. Momenteel zijn we bezig met het regelen van vergunningen en dan wordt het tiny house geplaatst op een vaste plek vlakbij de waterstofwijk in Hoogeveen. Maar daarmee eindigt ons project niet, want we blijven onze boodschap verspreiden over circulair en duurzaam bouwen en over waterstof. Dat doen we in de vorm van een lespakket voor jongeren.

Tijdens de ‘Wonen op Waterstof Tour’ is er enorm veel informatie verzameld. Maar ook tijdens de bouw is er veel informatie opgevangen wat zonde is om niet te gebruiken. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van twee lespakketten over zowel waterstof en circulair bouwen. Zo hopen we de lessen die het tiny house heeft over te geven en jongeren aan te sporen om zich op te leiden in de techniek.

Alles over waterstof
Het leerdoel is het verkennen van nieuwe initiatieven rondom de energie transitie voor de toekomst en begrijpen hoe waterstof hierin een rol kan spelen. Aan het einde van de les begrijpen de leerlingen waarom we de energietransitie nodig is en hoe waterstof werkt. We behandelen dit thema op een laagdrempelige manier waarin de leerlingen spelend zullen leren. Maar hierbij benadrukken we wel de meest belangrijke lessen zoals: hoe is waterstof opgebouwd, veiligheid & aanpassingen.   

Circulair bouwen
Het leerdoel is het verkennen van nieuwe initiatieven rondom duurzaam bouwen in de toekomst en begrijpen hoe circulariteit hierin een rol kan spelen. Aan het einde van de les begrijpen de leerlingen waarom we duurzamer moeten worden en hoe je circulair kan bouwen. We gaan dieper in op verschillende onderdelen die zijn gebruikt bij het Tiny House en wat je juist niet mag gebruiken. Ook kijken we meer naar de levensduur van de producten die we gebruiken.

Proeflessen gedurende de tour van het Waterstof Tiny House lieten nieuwsgierige leerlingen zien waarbij een interessante discussie op gang kwam. Deze lessen bieden een opstart naar meer kennis over de duurzaamheidskwesties van Nederland die de komende jaren nog relevanter gaan worden. Daarom lanceren wij deze lespakketten in januari 2022!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *